środa, 6 listopada 2013

Blinki z kawałkami jabłek.









Składniki :
2 całe jajka
1 szklanka mleka
4 łyżki cukru
24 dkg mąki pszennej
1 /2 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka oleju
szczypta soli
6 dużych jabłek
cukier puder do dekoracji
Sposób wykonania : 
 Wszystkie składniki dokładnie zmiksować na jednolitą masę (oprócz jabłek oczywiście ). Jabłka obrać z skórki i pokroić na cienkie plasterki, dodać do zmiksowanego ciasta i wymieszać łyżką. Wykładać łyżką (około 2 łyżki ) na rozgrzany tłuszcz lub olej i formować niewielkie placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać lekko ciepłe posypane cukrem pudrem. Smakują wyśmienicie!

                                                                       

                                        Smacznego !



    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz