niedziela, 18 maja 2014

Ciasto biszkoptowe '' Truskawkowa rozkosz ".






Składniki :
4 jajka
12 dkg cukru
12 dkg mąki
pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 galaretki owocowe ( pomarańczowa,cytrynowa lub inna)
świeże truskawki  ( mogą być też maliny lub poziomki )
Sposób wykonania :
 Jajka ubić z cukrem na parze na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać. Wsypać do ubitych jajek, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę wyścieloną papierem, upiec na złoty kolor. Przestudzony biszkopt obrócić spodem do góry, zdjąć papier, poukładać umyte wcześniej i przekrojone na połówki truskawki. Galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu ( można odjąć trochę wody ). Gęstniejącą galaretką zalać ciasto, zostawić w chłodnym miejscu do całkowitego zastygnięcia galaretki.  Gotowe ciasto pokroić na porcje.

                                                     

                                        Smacznego ! 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz