niedziela, 4 czerwca 2017

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu.







 Surówka ta jest smaczna, zdrowa i krucha. Warto ją od czasu do czasu podać do obiadu. Ja dzisiaj ją zrobiłem i wszyscy zjedli ze smakiem. 


Składniki :
1/2 główki kapusty pekińskiej
1 średnie jabłko ( winne )
1 średnia marchewka
1 nie duży pomidor
2-3 gałązki świeżego koperku
Sposób wykonania :
 Kapustę pekińską drobno posiekaj. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obierz, umyj, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Pomidor umyj, w cienkie, niezbyt duże plasterki. Koperek opłucz, drobno posiekaj. Wszystkie składniki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Gotową surówkę podawaj do obiadu z ziemniakami i mięsem. 

 Jeśli chcesz możesz doprawić tę surówkę do smaku solą i zmielonym pieprzem, a także możesz polać ją odrobiną oliwy z oliwek.


                         Smacznego !


 

1 komentarz:

  1. Zdrowa, smaczna i przede wszystkim nieprzekombinowana;)

    OdpowiedzUsuń